Afspraak maken offerte

Subsidie kunststof kozijnen 2024

Een goed geïsoleerde woning draagt bij aan een aangenaam woon en leef comfort. Horsten Kozijnen biedt verschillende oplossingen aan om uw huis te isoleren, zodat u kunt besparen op energiekosten en een beter leefklimaat creëert.

De overheid stimuleert deze aanpassingen aan uw woning met subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen. Voor woningeigenaren loopt hier momenteel de volgende subsidie voor: De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

laat u vrijblijvend adviseren

In het voorgaande jaar was er alleen ruimte voor één tegemoetkoming per twee maatregelen. In 2023 is het zelfs al mogelijk om al voor één verduurzamingsmaatregel subsidie aan te vragen.

Kom ik in aanmerking voor een subsidie voor kunststof kozijnen?

Als u uw energieverbruik wilt verminderen, dan kunt u ervoor kiezen om uw kozijnen en/of deuren te vervangen zodat u zorgt voor goede isolatie. De tegemoetkoming geldt echter alleen voor kozijnen of deuren die gezet zijn met HR++ en/of Triple glas.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen, voordat u een subsidieaanvraag kan doen, hiervoor verwijzen wij u graag door naar de website van het Rijksoverheid: website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Het is goed om te weten dat u na de uitvoering van de verduurzamingsmaatregel nog 24 maanden de tijd heeft om de subsidieaanvraag te doen. Dat wil zeggen dat u nog de tijd heeft om meerdere verbeteringen uit te voeren.

Ga voor duurzame kozijnen

Bij Horsten Kozijnen hebben wij verschillende opties om uw huis of appartement te verduurzamen. Zo zijn isolerende kozijnen en/of deuren een uitstekende investering voor iedereen die de duurzaamheid van hun woning wil verbeteren. Wilt u investeren in kozijnpanelen met HR++ glas, triple glas of isolerende deuren? Houd er rekening mee dat dit geldt als één maatregel die u kunt aanvragen.

Kozijnen met HR++ glas en/of triple glas

Bij het plaatsen van de kozijnen kunt u uit twee soorten energiezuinige glassoorten kiezen. HR++ glas wordt veelal het meest gekozen vanwege de uitstekende isolatiewaarde en geluidsdichtheid. Triple glas voorziet echter van een nog hogere isolatiewaarde en is extra geluidsisolerend. De vertegenwoordiger kan u inlichten over de voor- en nadelen.

Waar moet ik op letten?

De subsidieaanvraag geldt alleen voor het vervangen van bestaand glas (er loopt geen subsidieregeling voor nieuwbouw woningen). Met de twee ISDE Meetmethodes kunt u de oppervlakte van het glas opmeten.

  • In 2022 was het zo dat u alléén subsidie kreeg op het daadwerkelijk vervangen m2 glas.
  • In 2023 is het zo dat het m2 glas + de oppervlakte van het kozijn berekend wordt voor de subsidie.

Voor HR++ glas is een isolatiewaarde (U-waarde) van maximaal 1,2 W/m2K nodig. Voor triple glas is de maximale isolatiewaarde (U-waarde) 0,7 W/m2K.

lees meer over onze verschillende glassoorten

Geïsoleerde panelen in kozijnen en deuren

Met onze geïsoleerde panelen in kozijnen en geïsoleerde deuren vermindert u warmteverlies, wat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. U kunt hier kiezen uit een aluminium of kunststof uitvoering. Ieder paneel heeft zijn eigen uitstekende isolatiewaarde. Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze vertegenwoordigers.

bekijk onze geïsoleerde panelen en deuren

Meer informatie over de subsidie voor kunststof kozijnen

Alle voorwaarden en details over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en de isolatiemaatregelen voor woningeigenaren vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Benieuwd naar de mogelijkheden of advies nodig?

Afspraak maken Offerte aanvragen

Het gemiddelde van 435 beoordelingen.
100% van onze klanten beveelt ons aan

Naar alle beoordelingen »

Onze klanten over ons

"Geweldig"

J. , Eindhoven - heeft ons beoordeeld met het cijfer: 10
meer beoordelingen