Afspraak maken offerte

Nieuwbouw dakkapel

Tegenwoordig worden dakkapellen steeds vaker gemaakt van kunststof. Bij Horsten Kozijnen wordt het raamwerk altijd uit hout vervaardigd. Indien gewenst worden de buitenkant en omranding van kunststof gemaakt. Deze kunststof beplating heeft, in tegenstelling tot hout, geen onderhoud nodig en behoudt zijn kleur.

Vakmanschap en oog voor detail zijn onmisbare vaardigheden voor het ontwerpen van een dakkapel die perfect past bij het huis. De plaatsing gebeurt niet zomaar, maar met grote zorgvuldigheid. Onze monteurs zijn opgeleid om deze werkzaamheden secuur uit te voeren. Er wordt voortdurend gelet op belangrijke details, zodat u lang kunt genieten van uw nieuwe dakkapel.

Laat u alvast inspireren door onze projecten

Soorten nieuwbouw dakkapellen

Er zijn twee typen dakkapellen waaruit u kunt kiezen bij nieuwbouw: een grote dakkapel over de volledige breedte van het huis of een middelgrote tot kleinere dakkapel over de halve breedte van het huis.

Volledige breedte dakkapel
Volledige breedte dakkapel
Halve breedte dakkapel
Halve breedte dakkapel

Nieuwe kunststof dakkapel in plaats van de oude dakkapel of dakramen

Het plaatsen van een nieuwe dakkapel is altijd maatwerk. Op basis van uw persoonlijke voorkeuren kunt u de volledige constructie hiervoor met ons samenstellen. Denk aan de gewenste hoeveelheid lichtinval, maar ook de afwerking van zowel de binnen- als buitenzijde van de dakkapel.

Nieuwe kunststof dakkapel in plaats van de oude dakkapel of dakramen

Buitenafwerking van een nieuwbouw dakkapel

Als het gaat om de buitenafwerking van een nieuwbouw dakkapel zijn er twee basisopties: Trespa® platen of Keralit® stapelpanelen.

Trespa® platen
Trespa® platen maken het mogelijk om uw dakkapel in vrijwel elk denkbare kleur te personaliseren. Deze platen zijn bovendien goedkoper dan stapelpanelen, maar doen zeker niet af aan de kwaliteit. Door middel van schroeven worden de platen aan de buitenzijde van de constructie bevestigd. Ondanks dat deze schroeven worden afgedekt, blijven ze wel enigszins zichtbaar.

Keralit® stapelpanelen
Het grote voordeel van blinde stapelpanelen, genaamd Keralit®, is dat deze strak op de dakkapel worden bevestigd. Hierdoor zijn er geen schroeven te zien en krijgt het geheel een moderne uitstraling. De stapelpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Daarnaast kunt u bij Keralit® kiezen voor een realistische houtnerfstructuur of juist een gladde afwerking. De houtnerf zorgt ervoor dat een dakkapel van kunststof een authentieke houtlook krijgt. 

Buitenafwerking van een nieuwbouw dakkapel

Vergunning voor uw nieuwbouw dakkapel

Wilt u een nieuwe dakkapel laten plaatsen? Dan is het goed mogelijk dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen bij uw gemeente. Deze regels kunnen per gemeente verschillen. Over het algemeen is een kleinere of middelgrote dakkapel aan de achterzijde of zijkant van uw woning vergunningsvrij. Indien u het prettig vindt, kijken wij graag met u mee naar de mogelijkheden voor uw woning op basis van het actuele bestemmingsplan.

Vergunning voor uw nieuwbouw dakkapel

Inspiratie opdoen voor nieuwbouw dakkapel of meteen zelf samenstellen?
Bezoek vrijblijvend onze showroom in Eindhoven.

maak een afspraak Offerte aanvragen

Het gemiddelde van 430 beoordelingen.
100% van onze klanten beveelt ons aan

Naar alle beoordelingen »

Onze klanten over ons

"Alles volgens afspraak. Top bedrijf!!"

Gerrie van de Ven, Nuenen - heeft ons beoordeeld met het cijfer: 10
meer beoordelingen