Afspraak maken offerte

Renovatie dakkapel

Is de constructie van uw huidige dakkapel nog goed, maar ziet hij er niet meer mooi uit? Dan kan een renovatie uitkomst bieden. Er wordt altijd eerst onderzocht of de basis van uw dakkapel nog solide is. Als u kiest voor een renovatie kan dit op verschillende manieren. U kunt de kozijnen vervangen en/of kiezen voor een nieuwe bekleding aan de buitenzijde van de dakkapel. Het opknappen van een bestaande dakkapel geeft uw woning in slechts één dag een gloednieuwe en frisse uitstraling.

Het is ook mogelijk om uw dakkapel met kunststof panelen te bedekken, hierdoor wordt het geheel onderhoudsarm en hoeft u er niet meer naar om te kijken. Welke optie u ook kiest, onze specialisten weten exact waar ze bij het renoveren op moeten letten.

Laat u alvast inspireren door onze projecten

Typen dakkapellen voor een renovatie

Het opknappen van een bestaande dakkapel is in principe mogelijk op elk type dakkapel. Dit geldt voor zowel de allerkleinste dakkapellen als de grotere exemplaren over de volledige breedte van een woning.

Kleine/mini dakkapel
Kleine/mini dakkapel
Grote dakkapel over volledige breedte woning
Grote dakkapel over volledige breedte woning
Middelgrote dakkapel over halve breedte woning
Middelgrote dakkapel over halve breedte woning

Renoveren van een bestaande dakkapel

Bij het opknappen van een bestaande en/of verouderde dakkapel kijken we allereerst of de huidige constructie nog in goede staat verkeerd. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om een nieuw kozijn te plaatsen en/of de buitenzijde te voorzien van een vernieuwde afwerking. De bestaande constructie blijft bij een renovatie altijd behouden.

Renoveren van een bestaande dakkapel

Restauratie van de buitenbekleding

Als wij een bestaande en/of sterk verouderde dakkapel renoveren, kunt u kiezen uit twee basisopties voor de buitenafwerking: Trespa® platen of Keralit® stapelpanelen.

Trespa® platen
Trespa® platen maken het mogelijk om uw huidige dakkapel te voorzien van een fris uiterlijk in elk denkbare kleur. Deze platen zijn bovendien iets voordeliger geprijsd dan stapelpanelen, maar doen zeker niet af aan de kwaliteit. Door middel van schroeven worden de platen aan de buitenzijde van de constructie bevestigd. Ondanks dat deze schroeven worden afgedekt, blijven ze wel enigszins zichtbaar.

Keralit® stapelpanelen
Het grote voordeel van blinde stapelpanelen, genaamd Keralit®, is dat deze strak op de dakkapel worden bevestigd. Hierdoor zijn er geen schroeven te zien en krijgt het geheel een moderne uitstraling. De stapelpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Daarnaast kunt u bij Keralit® kiezen voor een realistische houtnerfstructuur of juist een gladde afwerking. De houtnerf zorgt ervoor dat uw gerenoveerde dakkapel een authentieke houtlook krijgt. 

Restauratie van de buitenbekleding

Wat kost een dakkapelrenovatie?

De prijs voor het renoveren van een bestaande dakkapel hangt erg af van de benodigde werkzaamheden. Wij denken graag met u mee over de verschillende mogelijkheden en houden waar mogelijk rekening met het beschikbare budget. Wanneer de kosten bijvoorbeeld niet opwegen tegen de baten, zijn we hier eerlijk over én zoeken we uiteraard naar geschikte alternatieven. Het is namelijk wel zo belangrijk dat u lang en zorgeloos kunt blijven genieten van uw dakkapel.

Wat kost een dakkapelrenovatie?

Inspiratie opdoen voor renovatie dakkapel of meteen zelf samenstellen?
Bezoek vrijblijvend onze showroom in Eindhoven.

maak een afspraak Offerte aanvragen

Het gemiddelde van 435 beoordelingen.
100% van onze klanten beveelt ons aan

Naar alle beoordelingen »

Onze klanten over ons

"Uitstekend "

Henny, Dussen - heeft ons beoordeeld met het cijfer: 10
meer beoordelingen