Afspraak maken offerte

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden al vanaf de jaren ’90 geplaatst. Sindsdien is er alleen wel het een en ander veranderd. Zo is deze kunststof omlijsting rondom ramen allereerst een stuk sterker en heeft het product een moderne uitstraling gekregen.

Kiest u ervoor om uw kozijnen te laten vervangen door kunststof kozijnen van Horsten, dan kiest u voor de beste kunststof ramen die er in de markt te krijgen zijn. Onze kozijnen zijn afkomstig van een Nederlandse fabriek, waarbij veel waarde wordt gehecht aan de productkwaliteit. Wij werken daarnaast nauw samen met de fabriek om deze kwaliteit doorlopend te waarborgen.

Meer info over subsidie aanvragen

Typen kunststof kozijnen

Vast kozijn
Vast kozijn
Draaikiep kozijn
Draaikiep kozijn
Valraam kozijn
Valraam kozijn
Verhuisraam kozijn
Verhuisraam kozijn

Voordelen van onze kunststof kozijnen

✓  Onderhoudsvriendelijk
✓  Hoge isolatiewaarde
✓  Geschikt voor vrijwel elk type glas
✓  Lange levensduur
✓  10 jaar garantie en service van Horsten Kozijnen

Zo bespaart u energie met kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kunnen op verschillende manieren bijdragen aan energiebesparing in uw woning.

✓  Isolatie: door de goede isolerende eigenschappen, verminderen kunststof kozijnen warmteverlies aanzienlijk ten opzichte van verouderde kozijnen. De temperatuur in huis blijft daardoor beter op peil. Dat betekent dat u minder energie nodig heeft om het binnenshuis te verwarmen.

✓  Dubbele beglazing: als u uw kunststof kozijnen combineert met dubbel- of driedubbelglas, verbetert de warmte-isolatie optimaal. Hierdoor neemt de behoefte aan verwarming in de winter af én houdt u het in de zomer langer koel binnen. Lees meer over onze glassoorten.

✓  Luchtdichtheid: kunststof kozijnen worden bij de bevestiging ontzettend goed afgedicht, waardoor het aantal luchtstromen minimaal is. Ook dit aspect draagt bij aan controle op een aangename binnentemperatuur.

✓  Onderhoudsarm: naar kunststof kozijnen heeft u over het algemeen weinig omkijken als het gaat om onderhoud. Er is dus ook minder energie nodig om schilderwerk en reparaties uit te voeren in vergelijking met houten kozijnen.

✓  Lange levensduur: door de lange levensdoor hoeft u uw kozijnen niet snel te vervangen en draagt u indirect bij aan energie die anders nodig zou zijn voor de productie van nieuwe kozijnen.

Let op: de mate van energiebesparing hangt sterk af van de kwaliteit van de gebruikte materialen, installatie en factoren als de staat van de rest van uw huis. Heeft u vragen hierover? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee voor de beste oplossing.

neem contact op

Kunststof profielen

Wij bieden drie soorten kunststof profielen aan: Cube, Trend en Classic. Deze zijn te herkennen aan een brede of juiste een smalle rand. De belangrijkste kenmerken op een rij:

Cube: zeer realistische houtlook en in het bijzonder geschikt voor nieuwbouw.
Trend: zeer realistische houtlook en uniek verdiept systeem met een slanke vorm.
Classic: populaire keuze vanwege de strakke, moderne aluminiumlook.

Kunststof profielen

Verbindingen

Er zijn allerlei mogelijkheden als het aankomt op de verbindingen van kunststof profielen. De schuine lasnaad is de originele manier. Ook kunt u kiezen voor een rechte lasnaad, beter bekend als een HVL (Hollandse Hoek) verbinding. De rechte naad geeft het kunststof kozijn een zeer realistische houtlook uitstraling.

Verbindingen

Keuze uit 40 kleuren

Bij onze kunststof kozijnen kunt u kiezen uit maar liefst veertig kleuren. Daarnaast is het mogelijk om zowel de binnen- als buitenkant van het kozijn te voorzien van een afzonderlijke kleur.

Een andere mooie optie is een houtnerfprofiel of juist een gladde afwerking. Ook hierbij kunt u kiezen om de binnen- en buitenzijde te voorzien van een andere kleur of structuur.

De gladde afwerking is enkel in wit en crème-wit beschikbaar.

Keuze uit 40 kleuren

Glassoorten

In de keuze van het glas voor kunststof kozijnen is er van alles mogelijk. We bieden onder meer glas aan met unieke eigenschappen voor isolatie, geluidsdichtheid en doorkijk. Daarnaast is het ook mogelijk verschillende patronen te kiezen of voor een authentieke glas in lood uitstraling te gaan.

lees meer over onze glassoorten

Glassoorten

Ventilatieroosters

In een woning is het uitermate van belang dat er voldoende ventilatie is voor een gezonde leefomgeving. Tijdens elk jaargetijde moet de lucht binnenshuis geregeld ververst worden. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat de luchtkwaliteit op peil blijft. Ook als u reeds ventilatieroosters heeft, is het belangrijk om deze met enige regelmaat te controleren én indien nodig te vervangen voor nieuwe.

lees meer over onze roosters

Ventilatieroosters

Bijpassende accessoires

Rooster
Rooster
Inzethor
Inzethor
Raamdecoratie
Raamdecoratie
Waterslag
Waterslag
Vensterbank
Vensterbank

Inspiratie opdoen voor kunststof kozijnen of meteen zelf samenstellen?
Bezoek vrijblijvend onze showroom in Eindhoven.

maak een afspraak Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over kunststof kozijnen

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?
Kunststof kozijnen zijn op de eerste plek zeer onderhoudsvriendelijk. U hoeft deze in principe alleen zo nu en dan schoon te maken met een vochtige doek. Verder heeft u er over het algemeen geen omkijken naar. Ook zijn kunststof kozijnen een slimme keuze als u uw huis beter wilt isoleren. Deze hebben de hoogste isolatiewaarde vergeleken met andere materiaalsoorten. En tot slot verlenen ze zich voor vrijwel ieder soort glas.

Wat kosten kunststof kozijnen?
Deprijzen van kunststof kozijnen hangen erg af van de keuzes die gemaakt worden. We geven u hier graag vrijblijvend advies over. Horsten Kozijnen richt zich op een kwalitatief uitmuntend product in combinatie met passend advies.

We zullen altijd ons advies onderbouwen en uitleggen waarom een bepaalde keuze belangrijk is voor de levensduur van een kunststof kozijn. Ondanks de hoge mate van kwaliteit en vakmanschap zetten we de prijzen scherp en marktconform neer. In een persoonlijk gesprek vertellen we u meer over de mogelijkheden en prijzen.

Welke garantie en service hanteert Horsten Kozijnen?
Wij vinden het belangrijk dat u lang én onbezorgd van de door ons geplaatste kunststof kozijnen kunt genieten. Daarom geven wij 10 jaar garantie. Ondanks dat onze vakkundige monteurs opgeleid zijn om de kozijnen volgens de bouwnormen en onze kwaliteitseisen te plaatsen, kan het weleens voorkomen dat er onvoorziene service nodig is.

Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat een deur klemt of opnieuw gesteld moet worden. Hiervoor komen we uiteraard graag terug en deze reparaties verlopen kosteloos. In de meeste gevallen bent u binnen een paar dagen geholpen.

Waarin verschilt Horsten Kozijnen van de concurrent?
Het vergelijken van kunststof kozijnen tussen verschillende leveranciers kan lastig zijn. De prijzen tussen kozijnen kunnen enorm uiteenlopen, terwijl het kozijn er aan de buitenkant exact hetzelfde uitziet. Desondanks kunnen er aan de binnenkant belangrijke verschillen zijn, zoals:

  • de glasmaat
  • wel of niet valveilig glas
  • HR++ in plaats van HR+++
  • of de dikte van het staal dat in het kunststof kozijn zit voor de stevigheid

Als er bezuinigd wordt op deze essentiële onderdelen kan dat de levensduur van kunststof kozijnen verkorten of later serieuze problemen veroorzaken. Wij werken daarom alleen met leveranciers waarmee we al jarenlang betrouwbaar zakendoen. Partijen waarbij alle bovengenoemde aspecten kwalitatief goed in orde zijn. Dit resulteert in een product met een lange levensduur dat ook al die tijd mooi blijft.

Waarom zou ik kiezen voor kozijnen van Horsten Kozijnen?
Bij Horsten Kozijnen verkopen we een oplossing in plaats van een product. Niet alleen de kwaliteit van de kozijnen moet uitmuntend zijn, ook de vakkennis moet aan deze kwaliteitsnorm voldoen. Wij weten at niemand zit te wachten op schimmelplekken door een slechte afwatering of vocht dat niet goed weg kan. 

Naast dat wij met u meedenken in mogelijkheden, kijken wij altijd wat bouwkundig mogelijk en verantwoord is. Wij nemen de tijd om uw wensen in kaart te brengen en geven eerlijk advies om tot de beste oplossing te komen. Vervolgens verzorgen wij het gehele traject - van verwijderen tot plaatsen en afwerken - met de juiste vakkennis en bouwkundige achtergrond.


Het gemiddelde van 430 beoordelingen.
100% van onze klanten beveelt ons aan

Naar alle beoordelingen »

Onze klanten over ons

"Geweldig"

Thomas, Nuenen - heeft ons beoordeeld met het cijfer: 10
meer beoordelingen