Afspraak maken offerte

Glassoorten

Er zijn verschillende glassoorten mogelijk, elk met eigen unieke eigenschappen. Alle mogelijkheden zijn in showroom te bekijken. Naast deze standaard glassoorten is er ook nog een optie om te kiezen voor glas in lood.

Hieronder de meest gekozen glassoorten uitgelegd:

HR++

Standaard wordt er HR++ glas geplaatst. Dit is momenteel het glas met een uitstekende isolatiewaarde. Het HR++ glas zorgt voor isolatie en geluidsdichtheid. HR++ glas heeft een uitstekende balans tussen prijs/kwaliteit en wordt daarom door het overgrote deel van onze klanten gekozen.

Trippelglas

Trippelglas wordt voor twee situaties gebruikt;

  • het nog verder verbeteren van de isolatiewaarde van het totale kozijn. Door de extra luchtholte wordt de isolatiewaarde significant verhoogt.

  • Extra geluiddichtheid, het trippleglas is veruit het stilste glas. Zelfs snelweg geluid komt niet door dit glas heen. Dit glas is perfect wanneer de woning aan een (zeer) drukke weg gelegen is.

Figuurglas

Figuurglas hebben we in verschillende soorten en maten. Het is mogelijk om een gestraalde binnenkant te kiezen of een folie die door middel van speciale lijn aan het glas is gehecht. 

Figuurglas kan in verschillende situaties toegepast worden. Bijv. bij een WC of in een badkamer waarbij een doorkijk niet wenselijk is. In de showroom hebben we alle voorbeelden staan waaruit een keuze gemaakt kan worden.

Veiligheidsglas

Veiligheidglas is extra sterk glas. De unieke eigenschap is belangrijk om te voorkomen dat mensen door het glas heen kunnen vallen in een situatie waarbij iemand uitglijd. Tevens is veiligheidsglas sterk genoeg om een inbraakpoging te kunnen weerstaan. Het glas zal niet breken wanneer iemand met een steen het glas probeert in te slaan.

Glas in lood

Het glas in lood wordt nog op traditionele manier gemaakt bij onze leverancier. Om toch de beste isolatiewaarde te kunnen bieden wordt het glas in lood tussen de twee glasplaten van HR glas geplaatst. Hierdoor kan er niets gebeuren met het glas in lood en heeft het een goede isolatiewaarde. 

Glas in lood heeft de unieke uitstraling wat normaal glas niet heeft. Horsten kozijnen gebruikt daarom uitsluitend de beste leveranciers zodat het glas in lood ook tot het recht komt. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of advies nodig?

Afspraak maken Offerte aanvragen

Het gemiddelde van 442 beoordelingen.
100% van onze klanten beveelt ons aan

Naar alle beoordelingen »

Onze klanten over ons

"Uitstekend "

M. Sleddens , Veldhoven - heeft ons beoordeeld met het cijfer: 10
meer beoordelingen