Afspraak maken offerte

Rooster

In een woning is het uitermate belangrijk dat er voldoende ventilatie is voor een gezonde leefomgeving. Zowel in de winter als in de zomer is het belangrijk dat de lucht in de woning ververst wordt. Wanneer lucht geen uitweg heeft wordt er een soort ‘luchtzak’ gecreëerd. Dit is duidelijk te merken wanneer er bijvoorbeeld een deur dicht gegooid wordt. Het ventileren is ook belangrijk voor de isolatiewaarde. Nauwelijks schone lucht in een ruimte zorgt voor een hoge luchtvochtigheid en dit kost meer energie om te verwarmen.

Om te ventileren heeft u bij kunststof en aluminium kozijnen twee mogelijkheden:

Ventilatierooster
Het ventilatierooster wordt boven de ruit geplaatst. Door het afneembare afdekroostertje is deze gemakkelijk schoon te maken. Er zijn verschillende varianten in roosters die toegepast kunnen worden. 

Er zijn twee verschillende roosters te verkrijgen bij Horsten Kozijnen. Een smalle variant (de luchtdoorvoer is hiervan beperkt) en een brede variant met een brede ronding (en een optimale luchtdoorvoer).


Via de stand opening van een draaikiep raam

Een van de laatste technieken maakt het mogelijk om het gehele raam rondom open te zetten. Hierdoor komt er een opening van ongeveer 6 millimeter. Ondanks dat het raam openstaat voldoet het kozijn nog steeds aan het politiekeurmerk. Dit is een ideale oplossing wanneer een rooster niet wenselijk is. 

Een houten kozijn heeft een ademende functie en is beter in staat om met vocht om te gaan dan een ander materiaal. Om te ventileren heeft u bij houten kozijnen alleen de mogelijkheid om het raam in de draaikiep stand te zetten.

Bij deurkozijnen zijn er verschillende mogelijkheden om te ventileren. Het is mogelijk om enkel een rooster in het deurkozijn te plaatsen of om een bovenlichter te plaatsen welke met een kiepstand opengezet kan worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden of advies nodig?

Afspraak maken Offerte aanvragen

Het gemiddelde van 410 beoordelingen.
98% van onze klanten beveelt ons aan

Naar alle beoordelingen »

Onze klanten over ons

"Keurig werk "

Henk, Eindhoven - heeft ons beoordeeld met het cijfer: 10
meer beoordelingen