Houten kozijnen


Hardhouten kozijnen hebben een unieke eigenschap en uitstraling. Juist die uitstraling, die voor zowel binnen als buiten uniek is, maakt het verschil ten opzichte van alternatieve materialen. Horsten Kozijnen heeft jarenlange ervaring in het plaatsen van houten kozijnen. Ondanks dat er tegenwoordig meer kunststof kozijnen geplaatst worden, heeft Horsten Kozijnen de kennis en vakmanschap behouden om een houten kozijn perfect te plaatsen in een woning.  

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan     Vraag advies op maat


De mogelijkheden van hardhouten kozijnen

Een houten kozijn is bij Horsten Kozijnen altijd gemaakt van hardhout. Afhankelijk van de situatie wordt er Merbau of Meranti hout gebruikt. Het hout wordt in de fabriek op de juiste afmetingen verwerkt waarna het kozijn in de grondverf gezet wordt. Het aflakken in de gewenste kleur wordt altijd door de klant zelf verzorgd.

Stijl en uitvoering

Een houten kozijn wordt gekenmerkt door de horizontale lijnen die terug te vinden zijn in de stijl van het kozijn. Dit zijn de punten waar het kozijn vastgezet is. Een houten kozijn wordt tegenwoordig niet veel meer toegepast. Juist om deze reden geeft Horsten Kozijnen uitgebreid advies over de mogelijkheden en de toepasbaarheid van een houten kozijn. De kwaliteit van een houten kozijn is net zo goed als een kunststof of aluminium kozijn, mits het goed onderhouden wordt. Wij geven hier graag advies over.

Ventileren

Van welk materiaal een kozijn ook is, ventileren is uitermate belangrijk voor de ruimte. Een houten kozijn heeft een ademende functie en is beter in staat met vocht om te gaan dan een ander materiaal. Desondanks is het belangrijk goede ventilatiemogelijkheden te maken. Bij een houten kozijn is het mogelijk om een rooster boven de ruit te plaatsen. Er zijn verschillende varianten roosters die toegepast kunnen worden en we geven hier graag een passend advies over afhankelijk van de situatie.

Bijpassende producten

Lak
Een houten kozijn wordt standaard opgeleverd nadat deze in de grondverf is gezet. Het is belangrijk dat u rekening houdt met het aflakken of af laten lakken door een specialist. 

Rolluik
Het is mogelijk om een rolluik te laten plaatsen. Kijk voor meer informatie bij onze rolluiken. 

Service en garantie

Wij vinden het belangrijk dat u lang van de houten kozijnen kunt genieten. Daarom geven wij 10 jaar garantie. Ondanks dat onze monteurs opgeleid zijn om de kozijnen volgens de bouwnormen en onze kwaliteitseisen te plaatsen kan het voorkomen dat er service nodig is. Dit kan zijn omdat een deur klemt of opnieuw gesteld moet worden. Hiervoor komen we graag terug en deze reparaties verlopen kosteloos. In de meeste gevallen bent u binnen een paar dagen geholpen. Houten kozijnen voor gunstige prijzen

De prijs van een houten kozijn hangt erg af van de verschillende keuzes die gemaakt worden. De prijs hangt af van wat voor een kruk, scharnier en glassoort/glasmaat u bestelt. Horsten Kozijnen richt zich op een kwalitatief uitmuntend product in combinatie met bijpassend advies. Wij onderbouwen altijd ons advies en leggen u uit waarom een bepaalde keuze belangrijk is voor de levensduur van uw buitendeur. Ondanks de hoge mate van kwaliteit en vakmanschap zetten we de prijzen scherp en marktconform neer. Graag vertellen we u meer over de mogelijkheden en prijzen.


Al jaren de specialist van houten kozijnen in omgeving Eindhoven

Horsten Kozijnen is al ruim 30 jaar een begrip in regio Eindhoven. We plaatsen jaarlijks verschillende houten kozijnen in de omgeving Eindhoven en daaromheen. Niet alleen de kwaliteit van de deur moet uitmuntend zijn, ook de vakkennis moet aan deze kwaliteitsnorm voldoen. Niemand zit te wachten op schimmelplekken omdat afwatering niet goed zit of omdat vocht niet goed weg kan. Wij denken met u mee in mogelijkheden en kijken wat bouwkundig mogelijk en verantwoord is. Wij adviseren u om tot een mooi en kwalitatief goed eindresultaat te komen waar u jaren lang plezier van heeft.


Houten kozijn kopen? Kom langs in onze showroom

Bent u benieuwd naar de kozijnen en de mogelijkheden voor in uw woning? Kom dan eens langs in onze showroom in Eindhoven. Bekijk de mogelijkheden en laat u adviseren door een van onze ervaren vakmensen. Wij komen ook op locatie om u vrijblijvend advies te geven over het kopen van de nieuwe kozijnen. Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan.

Benieuwd naar de mogelijkheden of advies nodig?

Afspraak maken Offerte aanvragen

Bij u thuis of in onze showroom