offerte service

Kozijnen

Home » Kozijnen »

Hout, kunststof of aluminium kozijnen?

Houten kozijnen hebben een eigen karakteristieke uitstraling
Dit was vroeger de manier om kozijnen te maken, zeer sterk en het heeft een eigen authentiek karakter. Juist die uitstraling maakt het verschil ten opzichte van alternatieve materialen. Maar het nadeel is, is dat het wel enige vorm van onderhoud vergt en duurder is in aanschaf.

Kunststof kozijnen van een uitstekende kwaliteit
Dit is de meest gekozen optie van dit moment. De kozijnen zijn onderhoudsarm, zijn er in verschillende kleuren en hebben een hoge isolatiewaarde. De kwaliteit van deze kozijnen is heel sterk en gelijk aan die van hout. Bovendien zijn de prijzen van kunststof kozijnen zeer gunstig. Als u toch de look van een houten kozijn wilt hebben, kunt u kiezen voor een houtnerfprofiel zodat het kunststof kozijn bijna niet meer te onderscheiden is van een echt houten kozijn.

Aluminium kozijnen met een moderne unieke uitstraling
Ook aluminium kozijnen worden steeds populairder vanwege de unieke uitstraling. Door het lichte, maar sterke materiaal kunnen er dunne profielen gemaakt worden zonder in te leveren op kracht of isolatie. Aluminium kozijnen worden veelal gebruikt in oude panden of in industrie- en bedrijfspanden. Aluminium is zeer onderhoudsarm en slijtvast en zijn in verschillende kleuren mogelijk, maar de prijzen liggen over het algemeen net iets hoger dan die van de kunststof kozijnen, ze zijn niet overal toegestaan en de isolatiewaarde is minder als die van kunststof kozijnen.

Kozijnen op maat tegen gunstige prijzen

Onze kozijnen worden, ongeacht de keuze van het materiaal, op maat gemaakt. Ons streven is om een perfecte oplossing te bieden die helemaal aansluit op de wensen en mogelijkheden binnen een huis of kantoorpand. Wij houden de marktprijzen goed in de gaten zodat we op deze manier een scherp tarief kunnen aanbieden.
Wanneer u kozijnen gaat kopen geven wij u graag advies over:
 • Onderhoud
 • Isolatiewaarde
 • Uitstraling

Kozijnen vervangen/plaatsen

Afhankelijk van de maten en wensen is het plaatsen van nieuwe kozijnen in slechts enkele dagen gedaan. Gemiddeld worden alle raam- en deurkozijnen van een pand binnen een week vervangen en afgewerkt. Onze monteurs werken uiterst secuur en ruimen de rommel altijd weer netjes op.

Kozijnen kopen? Kom langs in onze showroom.

Bent u benieuwd naar de kozijnen en mogelijkheden voor uw woning/bedrijfspand? Kom dan eens langs in onze showroom in Eindhoven en laat u adviseren door een van onze ervaren vakmensen. Wij komen ook op locatie om u vrijblijvend advies te geven over het kopen van de nieuwe kozijnen. Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan. 

vraag direct een vrijblijvende offerte aan vraag advies op maat

De mogelijkheden van kunststof kozijnen

Uw kozijn is altijd maatwerk, er bestaat geen standaard kozijn. Wij horen graag wat uw wensen zijn en geven u advies over de verschillende mogelijkheden bij een kunststof kozijn. Wilt u meer weten over kunststof kozijnen? Lees dan meer over de onderwerpen hieronder:

Er zijn verschillende soorten kunststof kozijnen, denk aan een smalle rand of juist een brede rand. In de showroom kunt u alle verschillende kunststof kozijnen via een dwarsdoorsnede zien.

Hieronder een weergave van 3 verschillende voorbeelden van de soorten kozijnen:

Bij een kunststof kozijn kunt u onder andere kiezen uit:

 • Houtnerf profiel of glad
 • Rechte (houtlook) lasnaad of (originele) schuine lasnaad
 • 40 verschillende kleuren
 • Glassoort

Het is mogelijk om een combinatie van keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om het buitenaanzicht een houtnerf profiel te geven en de binnenkant van het kozijn glad te laten zijn.

Het is tevens mogelijk om verschillende glassoorten in uw kozijn te zetten en te kiezen voor een van de ruim 40 kleuren die wij in ons assortiment hebben. Voor bijvoorbeeld een badkamerkozijn of een zijlicht in de woonkamer. In de showroom hebben wij van de mogelijkheden een voorbeeld staan. We hebben onder andere straalt glas, mat glas, melkglas en glas met folie. Hieronder enkele voorbeelden:

Naast de standaard glassoorten is het mogelijk om glas in lood te bestellen. Deze wensen zullen we altijd uitvoerig met de klant bespreken over wat de mogelijkheden en prijzen zijn.

2. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

3. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

4. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Kunststof kozijnen voor een gunstige prijs

De prijzen van kunststof kozijnen hangen erg af van de keuzes die gemaakt worden. We geven u hier graag vrijblijvend advies over. Horsten Kozijnen richt zich op een kwalitatief uitmuntend product in combinatie met passend advies. Wij zullen altijd ons advies onderbouwen en uitleggen waarom een bepaalde keuze belangrijk is voor de levensduur van een kuststof kozijn.

Ondanks de hoge mate van kwaliteit en vakmanschap zetten we de prijzen scherp en marktconform neer. In een persoonlijk gesprek vertellen we u meer over de mogelijkheden en prijzen.

Vergelijking met de concurrent
Het vergelijken van kunststof kozijnen tussen de verschillende leveranciers is erg lastig. De prijzen tussen kozijnen kunnen verschillen terwijl het kozijn er aan de buitenkant exact hetzelfde uit ziet. Desondanks kunnen er aan de binnenkant belangrijke verschillen zijn. Voorbeelden hiervan zijn bijv.:

 • De glasmaat;
 • Wel of niet valveilig glas;
 • HR++ in plaats van HR+++;
 • De dikte van het staal dat in het kunststof kozijn zit voor de stevigheid verschilt.

Wanneer er bezuinigd wordt op deze essentiële onderdelen kan het de levensduur van de kunststof kozijnen verkorten of veroorzaakt het later serieuze problemen.

Horsten gebruikt enkel leveranciers waar we al jaren lang zaken mee doen en waarbij alle bovengenoemde aspecten kwalitatief goed in orde zijn. Dit zorgt voor een product met een lange levensduur die ook al die tijd mooi blijft.

Al jaren de specialist van kunststof kozijnen in omgeving Eindhoven

Horsten kozijnen is al ruim 30 jaar een begrip in regio Eindhoven. Jaarlijks plaatsen we honderden kunststof kozijnen in de omgeving Eindhoven en daaromheen. Niet alleen de kwaliteit van de kozijnen moet uitmuntend zijn, ook de vakkennis moet aan deze kwaliteitsnorm voldoen. Niemand zit te wachten op schimmelplekken omdat afwatering niet goed zit of omdat vocht niet goed weg kan.

Naast dat wij met u meedenken in mogelijkheden kijken wij wat bouwkundig mogelijk en verantwoord is. Wij geven u altijd advies om zo tot een mooi en kwalitatief goed eindresultaat te komen waar u jarenlang plezier van heeft. Bij Horsten kozijnen verkopen wij een oplossing in plaats van een product. Dit betekent dat het verwijderen, plaatsen en afwerken gedaan wordt met de juiste vakkennis en bouwkundige achtergrond.

Het gemiddelde van 219 beoordelingen.
98% van onze klanten beveelt ons aan

Naar alle beoordelingen »

Onze klanten over ons

"5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen"

Rene, Eindhoven - heeft ons beoordeeld met het cijfer: 10
meer beoordelingen
Home » Kozijnen »