Dakkapellen


Veel mensen zitten met de vraag of een dakkapel renoveren interessant is ten opzichte van het vervangen van een oude dakkapel. Er zijn verschillende factoren belangrijk om de vraag te kunnen beantwoorden. Bij het vervangen van een dakkapel wordt er een compleet nieuw dakkapel geleverd. Dit betekent dat ook de constructie opnieuw gemaakt wordt. In de showroom in Eindhoven kijken we graag naar de mogelijkheden en kunnen we u adviseren wat de beste keus is.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan     Vraag advies op maat


Dakkapel vervangen of renoveren

We kijken natuurlijk kritisch met u mee over hoe de opdracht van een dakkapel plaatsen tot stand kan komen. Bij het maken van offerte houden we rekening met:

 • De staat van het dak
 • De constructie
 • De hellingshoek
 • Uitstraling van het huis

Een dakkapel laten plaatsen zoals u dat wilt

Uw dakkapel is altijd maatwerk, er bestaat geen standaard dakkapel. Wij horen graag wat uw wensen zijn en geven u advies over de verschillende mogelijkheden. Wilt u meer weten over dakkapellen plaatsen? Lees dan meer over de onderwerpen hieronder:

Stijl en uitvoering

Een dakkapel is elke keer uniek, de maatvoering en hellingshoek zijn per dak verschillend. Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk. Er kan een keuze gemaakt worden uit de onderstaande mogelijkheden;

 • (‘blinde’) Stapelpanelen of trespa platen (geschroefd)
  De blinde stapelpanelen geven een extra unieke weergave van uw dakkapel. Er zijn geen schroeven te zien en de panelen zitten strak tegen het dakkapel aan. De panelen zijn er in verschillende uitvoeringen en verschillende kleuren zodat ieder dakkapel de eigen unieke weergave krijgt. Wanneer er gekozen wordt voor trespa platen zijn er enkel de (afgedekte) schroeven zichtbaar. De trespa platen zijn welliswaar goedkoper dan de stapelpanelen maar doen niet af in de kwaliteit. In beide situaties heeft u een onderhoudsarm dakkapel op maat. 
 • Kozijnen en indeling van de kozijnen
  In het dakkapel wordt een kozijn geplaatst, ook hier zijn verschillende mogelijkheden in. Zie ook de verschillende mogelijkheden bij het kozijnen onderdeel onder de producten pagina. 
Ventileren

Op een zolder is het verversen van de lucht belangrijk om een goed leefklimaat te creeren. Horsten kozijnen geeft hier altijd advies over en aan de hand van voorbeelden van andere klanten helpen we met een passende oplossing. Er wordt nagenoeg altijd gekozen voor een ventilatierooster boven de ruit of voor een of twee kantelkiep ramen zodat de zolder goed gelucht kan worden. 

Bijpassende producten

Naast de verschillende mogelijkheden in de uitstraling van het dakkapel zijn er ook enkele bijpassende producten. Horsten kozijnen adviseert u graag over de volgende bijpassende producten: 

 • Rolluik
  Het rolluik wordt geïntrigeerd in het dakkapel en aan de buitkant is de rolluikbak niet te zien. Het rolluik zorgt er voor dat de kamer geheel afgesloten wordt van het daglicht. Door de elektrische bediening is het eenvoudig om het rolluik te bedienen. 
 • Zonwering op maat
  Aan de binnenzijde is het mogelijk om een zonwering op maat te plaatsen. Deze zonwering sluit perfect aan op het kozijn wat in het dakkapel verwerkt zit
 • Hor
  Wanneer er gekozen is voor een draaikiepraam is een hor aan te bevelen. Hierdoor houdt u de insecten makkelijk buiten
Service en garantie

Wij vinden het belangrijk dat u lang van de dakkapel kunt genieten. We geven daarom ook 10 jaar garantie. Naast de 10 jaar garantie zijn we er van overtuigd dat door onze hoge kwaliteitsnormen de dakkapel veel langer mee gaan. 

Ondanks dat onze monteurs opgeleid zijn om de dakkapel volgens de bouwnormen en onze kwaliteitseisen te plaatsen kan het voorkomen dat er service nodig is. Dit kan zijn omdat een kozijn in het dakkapel klemt of opnieuw gesteld moet worden. Hiervoor komen we graag terug en deze reparaties verlopen kosteloos. In de meeste gevallen bent u binnen een paar dagen geholpen. 

 

 

Dakkapel voor een gunstige prijs

Geïnteresseerd in een dakkapel? De prijs van een dakkapel hangt erg af van de verschillende keuzes die gemaakt worden. We geven u hier graag vlijblijvend advies over, we lopen altijd alle mogelijkheden en wensen door en zullen aan de hand hiervan een passende en marktcomfort offerte uitbrengen. Horsten kozijnen richt zich op een kwalitatief uitmuntend product in combinatie met het bijpassende advies. Wij onderbouwen altijd ons advies en leggen u uit waarom een bepaalde keuze belangrijk is voor de levensduur van uw dakkapel.

Ondanks de hoge mate van kwaliteit en vakmanschap zetten we de prijzen scherp en marktconform neer. Graag vertellen we u meer over de mogelijkheden en prijzen.


Al jaren de specialist van dakkapellen in omgeving Eindhoven

Horsten kozijnen is al ruim 30 jaar een begrip in regio Eindhoven. We plaatsen jaarlijks honderden dakkapellen in de omgeving Eindhoven en daaromheen. Niet alleen de kwaliteit van de dakkapel moet uitmuntend zijn, ook de vakkennis moet aan deze kwaliteitsnorm voldoen. Niemand zit te wachten op schimmelplekken omdat afwatering niet goed zit of omdat vocht niet goed weg kan. Naast dat wij met u meedenken in mogelijkheden kijken wij wat bouwkundig mogelijk en verantwoord is. Hier zullen wij u altijd advies in geven om zo tot een mooi en kwalitatief goed eindresultaat te komen waar u jaren lang plezier van heeft.


Dakkapel kopen? Kom langs in onze showroom

Een dakkapel maakt van uw zolder een kamer. De ruimte en plezier zijn enorm. Bent u benieuwd naar een dakkapel en de mogelijkheden voor in uw woning? Kom dan eens langs in onze showroom in Eindhoven. Bekijk de mogelijkheden en laat u adviseren door een van onze ervaren vakmensen. Wij komen ook op locatie om u vrijblijvend advies te geven over het kopen van een nieuwe dakkapel. Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan.

Benieuwd naar de mogelijkheden of advies nodig?

Afspraak maken Offerte aanvragen

Bij u thuis of in onze showroom